Bio-illustrations

Δεν θα δεις ποτέ πραγματικά ένα φυτό, παρά μόνον αν το ζωγραφίσεις (Johann Wolfgang von Goethe)

12 Αυγούστου 2023

Mel Hunter, ενας Αμερικανος εικονογραφος



Ο Mel Hunter (1927 - 2004) ήταν ένας αυτοδίδακτος Αμερικανός εικονογράφος του οποίου το κύριο έργο εστιάστηκε στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας - συνεργάστηκε με τον Isaac Asimov - επεκτάθηκε όμως σε ένα σωρό τομείς, όπως η ευφάνταστη, αλλά εμπράγματη σχεδίαση προηγμένων τεχνολογιών σε πυραύλους και αεροσκάφη και αργότερα στην καθαυτό επιστημονική εικονογραφία. Από το 1970 στράφηκε στη συγγραφή και εικονογράφηση βιβλίων οικολογικού περιεχομένου για παιδιά, που κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο World Publishing Co.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον εκδοτικό οίκο παρήγαγε μια σειρά 13 βιβλίων,  με τον υπότιτλο: Παγκόσμια Οικολογία για νεαρούς αναγνώστες, και τίτλους όπως: Πώς εμφανίστηκαν τα φυτά; Πώς εμφανίστηκε ο άνθρωπος, Πώς εμφανίστηκε η Γη; κ.ο.κ. 

Από το πλούσιο λοιπόν έργο του προικισμένου αυτού εικονογράφου, παρουσιάζουμε μερικές εικόνες που ελήφθησαν από τα δύο πρώτα βιβλία που αναφέρουμε. Το χαρακτηριστικό τους ήταν η παιδιάστικης σχεδόν απλότητας εικόνες τους και το εμπεριστατωμένο - οπωσδήποτε στην εποχή τους, αλλά και σήμερα - κείμενό τους.  


Τα βιβλία αυτά είναι προσβάσιμα από το archive. org στις ακόλουθες διευθύνσεις:

(H πρόσβαση απαιτεί να ανοίξετε έναν λογαριασμό, και να "δανειστείτε" ένα βιβλίο, για μια ώρα)


Πώς εμφανίστηκαν τα φυτά;










Πώς εμφανίστηκε ο άνθρωπος;